Директор українського філіалу Інституту країн СНД Володимир Корнілов вважає, що причиною відмови у в'їзді до України співробітника інституту Кирила Фролова є недемократичність української влади. Про це він заявив у вівторок журналістам.

Сам Фролов, з яким під час прес-конференції в «Інтерфаксі» вдалося зв'язатися по телефону, сказав, що причиною його депортації є його інакомислення щодо влади України.

Також російський політолог заявив, що якщо питання про його депортацію і про заборону в'їзду до України не буде вирішено на рівні Міністерств закордонних справ Росії й України, то він має намір звернутися до суду. Якщо ж суд визнає правомірність ухваленого рішення, то він має намір оскаржити це рішення в Міжнародному суді.

На думку Фролова, існує «чорний список», який був створений Міністерством закордонних справ України. За словами його київського колеги Корнілова, таку інформацію не заперечує і міністр закордонних справ Борис Тарасюк. До списку увійшли ті політичні і державні діячі, які поводилися некоректно щодо України і розпалювали антиукраїнські настрої тощо. Не виключено, що Фролову відмовили у в'їзді саме через його антиукраїнські погляди.

Оглядач

ІА "Вголос": НОВИНИ