Контррозвідники Служби безпеки України встановили, що співробітники ФСБ РФ у анексованому Криму примушують українців конфіденційно співпрацювати з ними.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ.

«Основне завдання, яке ставить російська спецслужба, збір інформації стосовно співробітників СБУ, прикордонників та військовослужбовців ЗС України, що виконують завдання поблизу адміністративного кордону з Кримом», - йдеться у повідомленні.

Дана інформація використовується російськими спецслужбами для вербувальних підходів до українських військовослужбовців та правоохоронців.

Також зазначається, що такі пропозиції насамперед надходять громадянам України, які працевлаштувались на окупованому півострові та регулярно перетинають адміністративний кордон, а також приватним перевізникам.

«Форми та методи »роботи« ПУ ФСБ РФ у Криму однотипні для всієї структури ФСБ РФ. Це штучне створення компрометуючих ситуацій, шантаж, погрози, залякування, фізичний і психологічний тиск. Активно використовуються погрози щодо винесення постанови про заборону в’їзду на півострів», - додали у пресслужбі.

Нагадаємо, що інспектор одного з підрозділів Державної митної служби України повідомив до СБУ, що його намагалися завербувати співробітники спецслужби Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ