28 жовтня Федеральна служба безпеки Росії висунула звинувачення жителю Криму Олегу Приходьку в підготовці до терористичного акту і незаконному виготовленні вибухових речовин.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Адвокат бранця Назім Шеіхмамбетов розповів, що Приходьку оголосили обвинувачення за двома статтями Кримінального кодексу РФ, а також призначили ряд експертиз.

Він додав, що сьогодні пройшли слідчі дії з Приходько Олегом Аркадійовичем. Слідчий ознайомив їх з постановою за призначенням низки експертиз - це амбулаторно-психіатрична експертиза, біологічна, вибухотехнічна і комплексна лінгвістична експертиза. У частині звинувачення Олегу Приходьку закидають підготовку до теракту за ч. 1 ст. 30 КК Росії і 1 ч. ст.205 КК Росії, а також у незаконному виготовленні вибухових речовин за ч. 1 ст. 223.1 КК Росії.

Нагадаємо, 9 жовтня в анексованому Росією українському Криму окупанти викрали українця Олега Приходька.

Наступного дня “Київський районний суд Сімферополя” заарештував проукраїнського активіста Олега Приходька. Російські спецслужби підозрюють його у підготовці теракту в Криму.

Також заарештованому Приходьку не віддають медикаменти, які йому передали родичі в СІЗО окупованого Сімферополя, де його тримають.

ІА "Вголос": НОВИНИ