Про це повідомляє РІА «Новости» з посиланням на кримське прикордонне управління ФСБ Росії.

«Головна причина непереборного бажання покинути батьківщину і виїхати в Крим полягала в тому, що чоловік був злісним неплатником аліментів, тому офіційно через українські пункти пропуску виїзд з країни йому був закритий. Інша причина полягала в тому, що неподалік від Армянська проживала його нова громадянська дружина, кожна поїздка до якої перетворювалася на справжнє випробування», — йдеться в повідомленні прикордонного управління ФСБ Росії.

У відомстві зазначили, що оскільки громадянин України Микола Моцканич 1978 року народження не міг потрапити на територію Росії в найближчі роки за своїм паспортом, він пішов на хитрість. За порадою товариша, чоловік обміняв на пляшку горілки у свого знайомого свідоцтво про народження, і, заплативши працівнику паспортного столу 600 гривень, через два тижні отримав на руки новий документ на чужі установчі дані.

Порушено кримінальну справу за незаконне перетинання держкордону. Громадянину України обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Також повідомляється, що раніше Моцканич двічі в обхід пунктів пропуску намагався в'їхати на територію тимчасово окупованого Криму. Першу спробу він зробив влітку 2015 року в районі заводу «Титан». Другу — взимку 2016 року, перейшовши по кризі затоку Сиваш. В обох випадках порушник був затриманий, оштрафований і виселений на територію України.

Як писав «Вголос», 6 січня в Україні набув чинності закон № 2234-VIII про санкції проти тих, хто не сплатив аліменти. Серед іншого, щодо боржників застосовуються обмеження  у праві на виїзд за кордон.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ