Про це повідомила начальник Галицької податкової Олена Парубій.

Приріст надходжень порівняно з відповідним періодом минулого року склав 160,3% або на 3521,7 тис. грн більше.

Найбільший внесок по сплаті цього податку забезпечили ТОВ «Мінпрод Галичина», ТзОВ «Овація», ТОВ «Фоззі – Фуд», ТзОВ «Ресторація «На ринку», ТзОВ «Лемки Бізнес- Центр».

Нагадуємо, платники акцизного податку з роздрібної торгівлі алкоголем та пивом, тютюном та тютюновими виробами, а також паливом сплачують цей податок до місцевих бюджетів, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання декларації. Податковим кодексом передбачено ставку акцизного податку 5%. Звітним податковим періодом для роздрібного продажу акцизу є календарний місяць (не пізніше 20 числа).

Галицька ОДПІ інформує, що з 11 березня 2016 року набрав чинності наказ Мінфіну України від 21.01.2016 року №13 «Про затвердження Положення про форму та зміст розрахункових документів, Порядку подання звітності, пов’язаної із використанням книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок), форми №ЗВР-1 Звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок)». Положенням затвердили, що Реквізит «Акцизний податок» віднині обов’язковий у фіскальному касовому чеку на товари (послуги) за формою №ФКЧ-1 – Додаток 1 до Положення №13.

ІА "Вголос": НОВИНИ