Майже 4 млн грн акцизного податку надійшло до Місцевого бюджету від платників Галицького району

За січень – лютий 2016 року платники податків ДПІ у Галицькому районі м. Львова ГУ ДФС у Львівській області, які виготовляють або реалізовують підакцизну продукцію, перерахували до місцевого бюджету 3853,4 тис. грн акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів. Приріст надходжень у порівнянні з відповідним періодом минулого року склав 2900,4 тис. грн.

Нагадуємо, платники акцизного податку з роздрібної торгівлі алкоголем та пивом, тютюном та тютюновими виробами, а також паливом сплачують цей податок до місцевих бюджетів, на яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання декларації. Податковим кодексом передбачено ставку акцизного податку 5%. Звітним податковим періодом для роздрібного продажу акцизу є календарний місяць (не пізніше 20 числа).

За рахунок погашення податкового боргу до Зведеного бюджету надійшло понад 1,8 млн грн

ДПІ у Галицькому районі м. Львова ГУ ДФС у Львівській області за січень – лютий 2016 року за рахунок погашення податкового боргу забезпечено надходження коштів до Зведеного бюджету в сумі 941,0 тис. грн, в тому числі ПДВ – 393,5 тис. грн, податку на прибуток – 494,3 тис. грн, плати за землю – 14,7 тис. грн, інших податків та зборів – 35,8 тис. грн.

Платники Галицького району Львова сплатили до Державного бюджету 96,2 тис. грн цільової надбавки на газ та електроенергію

За січень – лютий 2016 року ДПІ у Галицькому районі м. Львова ГУ ДФС у Львівській області мобілізовано до Державного бюджету 96,2 тис. грн збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ та цільової надбавки до діючого тарифу на електричну і теплову енергію.

Нагадуємо, що 28 серпня 2015 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 20.07.2015 № 654 «Про затвердження форми Податкової декларації збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності».

З початку року «єдинники» Галицького району поповнили місцевий бюджет на 14,8 млн. грн

Станом на 01.03.2016 року платники ДПІ у Галицькому районі м. Львова ГУ ДФС у Львівській області сплатили до бюджету 14802,0 тис. грн єдиного податку. Індикативні показники перевиконано на 4187,0 тис. грн, або на 139,4%.

Від юридичних осіб надійшло 5116,8 тис. грн єдиного податку. Індикативні показники перевиконано на 1664,4 тис. грн, або на 148,2%.

Фізичні особи-підприємці сплатили 9685,2 тис. грн єдиного податку. Індикативні показники перевиконано на 2522,6 тис. грн, або на 135,2%.

Нагадуємо, що порядок нарахування та строки сплати єдиного податку регулюються нормами ст. 295 ПКУ. Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Платники єдиного податку третьої групи сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за звітний період. «Єдинщики» четвертої групи сплачують податок щоквартально протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу.

За два місяці 2016 року платники Галицького району м. Львова сплатили понад 238,4 млн. грн єдиного соціального внеску

За січень – лютий 2016 року платники ДПІ у Галицькому районі м. Львова ГУ ДФС у Львівській області сплатили 238449,1 тис. грн єдиного соціального внеску. Приріст надходжень у порівнянні з відповідним періодом минулого року склав 72943,8 тис. грн.

Нагадаємо, на веб-порталі ДФС України працює он - лайн сервіс «Реєстр страхувальників», завдяки якому платники єдиного внеску можуть оперативно отримати дані про взяття на облік, реєстраційний номер платника єдиного внеску та його клас професійного ризику виробництва. Для отримання інформації з Реєстру страхувальників достатньо знати ім’я, прізвище та по батькові платника, його податковий номер або серію та номер паспорта.

Також всю необхідну інформацію щодо адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та консультації також можна отримати безпосередньо в Центрі обслуговування платників ГУ ДФС у Львівській області (зал №3).

З початку року платникам податків ДПІ у Галицькому районі м. Львова видано 109 безкоштовних ключів цифрового підпису

За січень – лютий 2016 року послугами представництва АЦСК ІДД ДФС у приміщенні ГУ ДФС у Львівській області, яке безкоштовно надає посилені сертифікати ключів, скористалося 109 платників ДПІ у Галицькому районі м. Львова ГУ ДФС у Львівській області. Також, з початку цього року було укладено 437 договір «Про визнання електронних документів» в електронній формі.

Перелік документів, необхідних для отримання посиленого сертифіката ключа, та всю інформацію щодо діяльності АЦСК розміщено на офіційному сайті Акредитованого центру сертифікації ключів www.acskidd.gov.ua. Окрім того, для уникнення черг, ведеться попередній запис платників на зручний для них час.

Нагадуємо, електронні ключі, видані Акредитованим центром сертифікації ключів, дають змогу звітувати в режимі он-лайн не лише до органів Державної фіскальної служби України, а й до органів Державної служби статистики України та Пенсійного фонду.

До місцевого бюджету Галицького району надійшло понад 741 тис. грн плати за ліцензії

За січень –  лютий 2016 року платники, які перебувають на обліку в ДПІ у Галицькому районі м. Львова ГУ ДФС у Львівській області, сплатили до місцевого бюджету 741,5 тис. грн плати за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Нагадуємо, ліцензії на право роздрібної торгівлі підакцизною групою товарів видаються в Центрах обслуговування платників при територіальних органах ДФС.

Ліцензія видається за заявою (встановленого зразка) суб'єкта господарської діяльності, до якої додається:

1) виписка або витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців;

2) довідка відповідного фінансового органу про фактичне надходження коштів до державного бюджету на підставі поданої заявником копії платіжного доручення (з відміткою банку про сплату);

3) довідка органу податкової служби про реєстрацію електронних контрольно-касових апаратів (книг обліку розрахункових операцій), що знаходяться у місці торгівлі.

Понад 1,2 млн. грн податку на нерухомість надійшло до бюджету Галицького району Львова

Станом 01.03.2016 року платники податків, які перебувають на обліку в ДПІ у Галицькому районі м. Львова ГУ ДФС у Львівській області, сплатили до бюджету 1162,7 тис. грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Індикативні показники перевиконано на 340,3 тис. грн, або на 141,4%. Приріст надходжень у порівнянні з відповідним періодом минулого року склав 982,7 тис. грн.

Нагадаємо, відповідно до пп.1 п.10 ст.266 ПКУ податкове зобов’язання за звітний рік з податку сплачується:

а) фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Понад 94 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб надійшло до Зведеного бюджету від платників Галицького району м. Львова

Станом на 01.03.2016 року платники податків, які перебувають на обліку в ДПІ у Галицькому районі м. Львова ГУ ДФС у Львівській області, сплатили до Зведеного бюджету 94261,0 тис. грн податку на доходи фізичних осіб. Індикативні показники перевиконано на 22911,0 тис. грн, або на 132,1%. Приріст надходжень у порівнянні з відповідним періодом минулого року склав 28936,0 тис. грн.

У загальній сумі надходжень податків та зборів до місцевого бюджету, що контролюються податковою інспекцією району, частка сплаченого податку на доходи фізичних осіб з початку року склала 103,2%, від загальної суми надходжень Зведеного бюджету – 52,7%.

Нагадуємо, що фізичні особи за результатами 2015 року подаватимуть декларацію, в якій крім визначених податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб визначатимуть податкові зобов’язання з військового збору. Це одне із нововведень, адже декларація об’єднала звітність з ПДФО та військового збору без запровадження додаткової звітності.

Ще одним із нововведень є зазначення платниками податків відомостей щодо отриманих доходів, які не підлягають оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб, та загальної річної суми доходу. Кількість додатків до декларації зменшено із семи до чотирьох.

Наказ Мінфіну України від 2 жовтня 2015 року № 859, яким затверджено форму податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкцію щодо її заповнення, набрав чинність з дня його опублікування, тобто з 17 листопада 2015 року.

Платники Галицького району м. Львова сплатили до Державного бюджету понад 6 млн. грн ПДФО із доходу у вигляді процентів на депозити

За січень – лютий 2016 року платники Галицького району м. Львова сплатили до Державного бюджету 6098,4 тис. грн податку на доходи фізичних осіб із доходу у вигляді процентів. Індикативні показники перевиконано на 3258,4 тис. грн, або на 214,7%.

Нагадуємо, що обов’язок із нарахування та перерахування податку до бюджету покладено на податкового агента, тобто особу, яка нараховує такий дохід. Всі фінустанови, в тому числі банки та кредитні спілки, при нарахуванні процентів виконують роль податкових агентів. Вони зобов’язані самостійно утримувати з нарахованих доходів податок та перераховувати до бюджету суми нарахованого (утриманого) з процентів податку на доходи. Банківська установа перераховує ПДФО до бюджету із сум процентів, нарахованих за податковий (звітний) місяць у термін не пізніше 30 календарних днів, наступних за місяцем нарахування доходу.

Понад 2 млн. грн податку на прибуток надійшло до Зведеного бюджету від платників Галицького району Львова

За січень – лютий 2016 року суб’єкти господарювання, які перебувають на обліку в ДПІ у Галицькому районі м. Львова ГУ ДФС у Львівській області, сплатили до місцевого бюджету 478,0 тис. грн податку на прибуток. Індикативні показники перевиконано на 337,0 тис. грн.

До Державного бюджету надійшло податку на прибуток у сумі 1542,1 тис. грн. Індикативні показники перевиконано на 562,4 тис. грн, або на 157,4%.

Львів приваблює туристів!

Станом на 01.03.2016 року сума надходжень від платників Галицького району по місцевих зборах (туристичному збору та збору за місця для паркування транспортних засобів) становить 861,0 тис. грн. Індикативні показники перевиконано на 513,0 тис.грн, або на 244,4%. Приріст надходжень у порівнянні з відповідним періодом минулого року склав 500,2 тис. грн.

Ставка туристичного збору складає 1 відсоток вартості проживання (за вирахуванням податку на додану вартість), до вартості не включаються харчування та інші послуги.

Сподіваємось, що прогресивні тенденції розвитку туризму у місті Львові сприятимуть тому, що до нашого мальовничого та архітектурно багатого міста подорожуючі приїздитимуть частіше і, відповідно, надходження туристичного збору зростатимуть.

З початку 2016 року суб’єкти господарювання ДПІ у Галицькому районі м. Львова сплатили 15,5 млн. грн військового збору

Станом на 01.03.2016 року суб’єкти господарювання, які перебувають на обліку в ДПІ у Галицькому районі м. Львова ГУ ДФС у Львівській області, сплатили 15491,2 тис. грн військового збору. Індикативні показники перевиконано на 7691,2 тис. грн, або на 198,6%. Приріст надходжень у порівнянні з відповідним періодом минулого року склав 7854,9 тис. грн.

Нагадуємо, що військовий збір справляється з доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які виплачуються працівнику у зв’язку з трудовими відносинами, виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри. Платниками збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Ставка збору становить 1,5 % від об’єкта оподаткування.

ДПІ у Галицькому районі м.Львова вживає заходи щодо скорочення податкового боргу

За січень – лютий 2016 року ДПІ у Галицькому районі м. Львова ГУ ДФС у Львівській області вжито такі заходи з метою скорочення податкового боргу:

- виставлено 112 інкасових доручень на рахунки боржників відкриті у банківських установах та стягнуто 6,7 тис. грн;

- списано безнадійний податковий борг на суму 640,9 тис. грн, в тому числі борг підприємств, визнаних у встановленому порядку банкрутами, вимоги щодо яких не були задоволені в зв’язку з недостатністю майна банкрута на суму 435,6 тис. грн.

Понад 4,2 млн. грн плати за землю надійшло до Місцевого бюджету Галицького району м. Львова

За січень – лютий 2016 року до місцевого бюджету району надійшло 4224,3 тис. грн плати за землю, в тому числі від юридичних осіб – 3692,1 тис. грн, від фізичних – 532,2 тис. грн. Індикативні показники перевиконано на 1240,5 тис. грн, або на 141,6%. Приріст надходжень у порівнянні з відповідним періодом минулого року склав 1476,6 тис. грн.

В загальній сумі надходжень податків та зборів до місцевого бюджету, що контролюються податковою інспекцією району, частка сплаченого податку за землю склала 4,3 %. 

ІА "Вголос": НОВИНИ