У січні - вересні 2016 року працівниками Галицької ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області видано 4577 реєстраційних номерів облікової картки платника податків, надано 6315 інших послуг, необхідних для ведення бізнесу. Також прийнято та оброблено - 233842 звітів від платників в електронному вигляді.

У Центрі обслуговування платників оформлено інформаційні стенди, де можна ознайомитись із важливою податковою інформацією, зразками заповнення заяв, роз’ясненнями податкового законодавства та іншими інформаційними матеріалами. Для вивчення громадської думки щодо проведення оцінки діяльності Центру встановлено скриньку для заяв та пропозицій. Результати опитування використовуються для розробки та реалізації заходів з підвищення якості надання послуг.

                                                                                                           

Податківці надали відповіді на  49 звернень громадян

До Галицької ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області з початку 2016 року надійшло 49 письмових звернень громадянина, на які надано відповідь згідно з чинним законодавством.

Усі звернення первинні, 47 звернень – індивідуальні (в т.ч. 2 звернення – анонімні) та 2 - колективні. У зверненнях було порушено такі питання: контрольно-перевірочна робота - 10, місцеві податки - 6, праця і заробітна плата - 4, податкова звітність - 2, реєстрація та облік платників податків - 10, інформування про ухилення від сплати податків - 8, відмова в отриманні реєстраційних номерів облікових карток платників податків – 5, єдиний соціальний внесок – 1, щодо виконання судових рішень – 1, реструктуризація податкового боргу – 1, інші питання, що належать компетенції ДФС - 1.

Скарг, пропозицій та інформаційних запитів не надходило.

Для оперативного розв’язання проблемних питань, що виникають у платників податків та громадян, в інспекції працює приймальня громадян.

 

Антикорупційним сервісом «Пульс» скористались 5 громадян

За дев’ять  місяців 2016 року до Галицької ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області на «Пульс» надійшло 5 інформаційні картки. Запитувачів цікавили питання: 2 - щодо звітності та реєстрації накладних, 2 - щодо роботи органів ДФС, 1- щодо роботи центру обслуговування платників.

Громадяни отримали зворотний дзвінок з інформацією про вжиті заходи. Всі запити оперативно розглянуто протягом одного дня. Порушені питання вирішені по суті. Претензій у заявників не було.

Шановні платники, з метою оперативного вирішення суперечливих питань, що виникли в сфері адміністрування податків та під час здійснення митного контролю і митного оформлення, звертайтесь за номером «Пульсу» (044) 284-00-07. Лінія працює цілодобово за принципом call-back – співробітники ДФС приймають звернення та повідомляють заявника про результати перевірки.

 

З початку року до Галицької ОДПІ надійшло 11 запитів на публічну інформацію

З початку 2016 року до Галицької ОДПІ Головного управління у Львівській області надійшло 10 запитів на публічну інформацію: 7 - від юридичних осіб, 4 - від фізичних осіб.

Запитувачів цікавили питання щодо: щодо кількості офіційно працюючих платників ЄСВ -1, про податковий кредит - 1, про відкриті рахунки - 1, про податкові пільги -1, щодо суми відшкодованого ПДВ -1, про перевірку -2, чи є платником ПДВ - 1, інформація про доходи третіх осіб -1, податкова звітність -1, звірка по платежах - 1.  

Відповідно до ст.20 Закону України «Про доступ до публічної інформації» запити було вчасно розглянуто та надано відповідь.

Нагадуємо, запит на інформацію до Галицької ОДПІ Головного управління у Львівській області можна надіслати поштою за адресою: 79003, м.Львів, вул.Стрийська, 35, електронною поштою на скриньку [email protected], зателефонувавши (032) 297-37-19.

 

З початку року платники Галицької ОДПІ уклали 2237 договорів на електронну звітність

У січні – вересні 2016 року, скориставшись послугами представництва АЦСК ІДД ДФС у приміщенні Головного управління ДФС у Львівській області, яке безкоштовно надає посилені сертифікати ключів,  платниками податків Галицької ОДПІ було укладено 2237 договорів «Про визнання електронних документів» в електронній формі.

Перелік документів, необхідних для отримання посиленого сертифіката ключа, та всю інформацію щодо діяльності АЦСК розміщено на офіційному сайті Акредитованого центру сертифікації ключів www.acskidd.gov.ua. Окрім того, для уникнення черг, ведеться попередній запис платників на зручний для них час.

Нагадуємо, електронні ключі, видані Акредитованим центром сертифікації ключів, дають змогу звітувати в режимі он-лайн не лише до органів Державної фіскальної служби України, а й до органів Державної служби статистики України та Пенсійного фонду.

 

У залі №3 ЦОПу надаються усні консультації кваліфікованими працівниками структурних підрозділів інспекцій м.Львова, в телефонному режимі за номерами: (032) 297-39-30, 297-39-04.

Отримати безкоштовно ключі електронних цифрових підписів та програмне забезпечення можна в кабінеті №136, довідки телефонами (032) 297-39-89, 297-39-85.

 

До скарбниці Галицької ОДПІ

надійшло понад 10 млн. грн. сплати за «алкогольно-тютюнові» ліцензії

 

За дев’ять  місяців 2016 року платники, які перебувають на обліку в Галицької ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області, сплатили до місцевого бюджету 10463,1 тис.грн. плати за ліцензії на право оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, що становить 117,2 відс. очікуваного показника. У порівнянні з відповідним періодом минулого року приріст надходжень склав 32,5 відс. або надійшло на 2565,1 тис.грн. більше.

Нагадуємо, що  з 13.10.2016 набрав чинності Закон України від 20.09.2016 №1534-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» щодо оптової торгівлі алкогольними напоями, виготовленими з власного (не придбаного) виноматеріалу» (далі – Закон №1534).

Зазначеним Законом скасовано обов’язкове отримання ліцензії на оптову торгівлю суб’єктами господарювання, які отримали ліцензію на виробництво алкогольних напоїв (вин виноградних, вин плодово-ягідних або напоїв медових) та виробляють їх з виноматеріалів (виноградних, плодово-ягідних або медових) виключно власного виробництва (не придбаних), та здійснюють оптову торгівлю зазначеними алкогольними напоями.

Платники Галицької ОДПІ сплатили понад 100 млн.грн. за землю

За січень – вересень 2016 року до місцевого бюджету Галицької ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області надійшло 103338,9 тис. грн. плати за землю, в тому числі від юридичних осіб – 90932,3 тис. грн., від фізичних – 12406,6 тис.гривень. Прогнозні показники перевиконано на 20564,8 тис.грн., виконання становить 124,8 відсотка. У порівнянні з відповідним періодом минулого року приріст надходжень склав 46,7 відс., або надійшло на 32908,2 тис.грн. більше.

Нагадуємо, що плата за землю є складовою податку на майно та надходить до місцевих бюджетів. Нарахування фізичним особам сум земельного податку здійснюється податковими інспекціями, які видають платникові податкове повідомлення-рішення. Громадяни мають сплатити податок протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення .

Плата за землю включає в себе два види обов’язкових платежів – земельний податок, який сплачують власники землі та землекористувачі, та орендну плату – орендарі земельних ділянок фізичні і юридичні особи.

Власники земельних ділянок – це юридичні та фізичні особи (резиденти і нерезиденти), які відповідно до закону набули права власності на землю в Україні, а також територіальні громади та держава щодо земель комунальної та державної власності відповідно.

Землекористувачі – це юридичні та фізичні особи (резиденти і нерезиденти), яким відповідно до закону надані у користування земельні ділянки державної та комунальної власності, у тому числі на умовах оренди .

Відповідно до податкового законодавства власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою. У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Нарахування фізичним особам сум податку проводиться органами ДФС. Громадяни мають сплатити податок протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення - рішення через установи банків та поштові відділення.

Варто зазначити, що за несвоєчасну сплату податку фізичній особі нараховується штраф та пеня в залежності від кількості днів затримки сплати.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ