Про це повідомила в. о. начальника Галицької ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області Олена Парубій під час брифінгу.

Вона проінформувала, що за січень лютий 2016 року Галицька ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області забезпечила збір коштів до загального фонду Державного бюджету в сумі 79,1 млн гривень. Доведені індикативні показники виконано на 130,7 відсотка. Порівняно з аналогічним періодом минулого року, збір податків та платежів збільшився на 7,5 млн грн, або на 10,5 відсотка.

До місцевого бюджету за січень лютий 2016 року надійшло 98,5 млн грн, доведене завдання виконано на 135,4 відсотка. Забезпечено ріст надходжень до січня – лютого минулого року на 33,9 млн грн, або на 52,6 відсотка.

Надходження основних бюджетоформуючих податків становили:

- податок із доходів фізичних осіб – 94,3 млн грн;

- податок на прибуток – 2,0 млн грн;

- податок на додану вартість – 31,6 млн грн;

- плата за землю – 4,2 млн грн;

- єдиний податок – 14,8 млн грн;

- військовий збір – 15,5 млн грн;

- акцизний податок – 3,9 млн грн;

- ПДФО з доходу у вигляді процентів на депозити – 6,1 млн грн.

Крім того, у січні лютому 2016 року платники податків ДПІ в Галицькому районі м. Львова сплатили 238,5 млн грн єдиного внеску. Індикативні показники виконано на 124 відсотка.

Пріоритетними галузями району є торгівля та громадське харчування, транспорт, освіта, культура, послуги з операцій із нерухомим майном, оренди та інжинірингу.

Вагомий внесок до бюджету в січні – лютому поточного року забезпечили такі підприємства: Регіональна філія «Львівська залізниця» ПАТ «Українська залізниця» – 14,7 млн грн, Національний університет «Львівська політехніка» – 7,5 млн грн, Головне управління Національної поліції у Львівській області – 18,2 млн грн, Філія ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» у м. Львові – 5,8 млн грн, Управління майном спільної власності Львівської обласної ради – 3,7 млн грн, Львівський національний університет імені Івана Франка – 4 млн грн.

Вона також зазначила, що на обліку в ДПІ перебувають платники, які мінімізують сплату платежів до бюджету та декларують незначну кількість найманих працівників. Зокрема, до таких належать підприємства галузі будівництва, які сплатили лише 3,2 млн грн, що становить 1,8 відсотка загальних надходжень в інспекції.

«Інспекція систематично здійснює контроль за підприємствами, які не перераховують або перераховують до бюджету не в повному обсязі та з порушенням термінів сплати податок на доходи фізичних осіб, мають довгострокову заборгованість з виплати заробітної плати, виплачують зарплату, меншу від мінімально встановленого рівня (1378 грн)», – наголосила Парубій.

Вона також нагадала, що з 1 січня 2016 року стартувала кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2015 році, яка триватиме до 3 травня 2016 року. Для зручності та економії часу платники податків мають змогу скористатись електронними сервісами Державної фіскальної служби України (електронна адреса: sfs.gov.ua), а саме: «Електронний кабінет платника податків», «Акредитований центр сертифікації ключів», «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс», «Декларування громадян» та інші.

ІА "Вголос": НОВИНИ