Правоохоронці затримали чоловіка, на якого була записана фірма олігарха-втікача Сергія Курченка, однак наступного ж дня суд призначив йому нічний домашній арешт.

Про це повідомляє «Українська правда».

У рішенні суду зазначається, що не було наведено індивідуальних підстав для підтвердження необхідності застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Три роки тому Сергію Шевцову направили повідомлення про підозру. Його підозрюють у розкраданні, причетності до злочинної організації, фіктивному підприємництві та службовому підробленні.

Сказано, що у 2011-2012 роках Шевцов умисно ухилився від сплати акцизного податку, внаслідок чого до Державного бюджету не надійшло понад 29,2 мільйона гривень.

Додамо, що олігарха Сергія Курченка, який був близьким до президента Віктора Януковича, підозрюють у багатомільйонних заволодіннях газом та грошима, створенні групи фіктивних компаній. Але у 2014 році він втік з країни і відтоді переховується від правоохоронців.

Нагадаємо, після ліквідації ватажка бойовиків ОРДО Олександра Захарченка до окупованого Донецька приїжджали представники Ріната Ахметова.

ІА "Вголос": НОВИНИ