Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

«Це велика проблема світового співтовариства, адже це певним чином обілює Росію. Це говорить про те, що окупація України, те, що вони творять в Сирії, те, як вони порушують права людини всередині своєї держави, – прийнятні речі! Керівники різних держав заявляють, що готові приїхати, бо, мовляв, футбол поза політикою. Та політика – це наше життя! Не може ні культура, ні спорт, ні будь-що інше бути поза нею. Навпаки, це велика політика. Ганьба тим так званим українським вболівальникам, які вирішили туди їхати, і ганьба міжнародним лідерам, які хочуть відвідати той кривавий путінський чемпіонат», – казав Тягнибок.

Разом з тим, за словами лідера націоналістів, жахає й те, що в Україні канал, який має державну ліцензію, проводить трансляцію цього чемпіонату:

«Це можна прирівняти хіба з трансляцією російського концерту з нагоди анексії Криму. Це політично неграмотно, ми війну так ніколи не завершимо. Ми ніколи не досягнемо миру, якщо кожного разу говоритимемо «але ж це поза політикою».

Нагадаємо, раніше Ангела Меркель заявила, що не має принципових причин відмовлятися від поїздки до Росії на Чемпіонат світу з футболу, що розпочнеться 14 червня.

Більше на цю тему читайте у публікації «Вголосу»: Псевдобойкот ЧС – 2018: чим Україна гірша за Афганістан?

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ