Про це під час брифінгу заявив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, передає кореспондент «Вголосу».

«Мабуть, найважливіше питання, яке сьогодні розглядала Львівська обласна рада – це було створення у Червонограді військового ліцею.  Ми маємо запевнення міністра оборони Полторака про фінансування, як на ремонт, так і на утримання цього ліцею. Сподіваємось, що вже 1 вересня наступного року діти підуть туди навчатись», – сказав Ганущин.

Коментуючи, скільки коштів буде виділено на ремонт приміщення нового військового ліцею, Олександр Ганущин зазначив, що це у компетенції Міністерства оборони України.

«Начальник Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Сагайдачного сам вирішуватиме, скільки коштів йому потрібно на утримання цього ліцею. Коли я мав робочу зустріч з міністром оборони, він мене запевнив, що у тому приміщенні, де навчатимуться діти, проведуть капітальний ремонт, буде сучасна спортивна інфраструктура. А також, що викладачів нового ліцею забезпечать житлом. Хочу всіх запевнити, що взамін на створення військового ліцею у Червонограді Львівська обласна рада від Міністерства оборони України нічого не отримала. Ми, на відміну від Львівської міської ради в особі Андрія Садового, не торгуємось, коли мова йде про національну оборону», – пояснив голова Львівської обласної ради.

Окрім того, Олександр Ганущин розкритикував соціальну політику Андрія Садового. Зокрема те, що Львівська міська рада не хоче співфінансувати ремонт перинатального центру у Львові.

«Я акцентую на тому, що ми й досі не маємо відповіді від Львівської міської ради щодо співфінансування робіт з ремонту перинатального центру. Нагадую, що значна частина породіль, котрі народжували і народжуватимуть в обласному перинатальному центрі – це мешканки Львова. Ми сьогодні повторно звертатимось до Садового щодо виділення коштів на ремонт цього центру. Бо ситуація така: з держбюджету було виділено 45 млн, з обласного – 20 млн грн. До завершення робіт потрібно 74-100 млн грн. З міського бюджету не надійшло ніякої субвенції», – зазначив голова ЛОР.

Олександр Ганущин наголосив, що соціальна сфера у Львові є забутою мером Львова.

«За десять років у Львові не відкрито жодної школи. Єдиний дитячий садок, який був зведений у Львові – приватний. У Львівській області було відкрито шість шкіл. Ми б хотіли бачити і розвиток соціальної сфери у Львові, а не виключно дорожньої. Безумовно, є важливі речі, які спрямовані на промоцію міста, але не варто забувати і про мешканців Львова», – пояснив Ганущин.

Як писав «Вголос», депутати Львівської обласної ради ліквідували Червоноградську загальноосвітню школу-інтернат та передали її майно у власність Національної академії сухопутних військ ім. Гетьмана Петра Сагайдачного. Там Міністерство оборони України планує відкрити військовий ліцей.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ