Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

У своєму виступі глава поліції Львівщини Валерій Середа зазначив, що за фактом подій у Львівській обласній раді, які відбувались 30 травня, відкриті кримінальні провадження по статтях хуліганство, організація групових порушень громадського порядку та нищення майна. За словами керівника поліції, вони продовжують вивчати, що насправді сталось у ЛОР, встановлюють особи причетних до правопорушень. Це ж підтвердили і головний прокурор області та керівник СБУ.

Як зазначив депутат від ВО «Свобода» Руслан Кошулинський, у тому, що відбувалось 30 травня, винне керівництво обласної ради, яке спровокувало учасників акції протесту на блокування трибуни облради.

«Ознайомившись із цією заявою, я вражений, що обласна влада переклала з себе відповідальність на громадськість, учасників акції протесту. Що б не діялось на території області - винна влада. Саме громада оплачує зарплату цій владі, а тому може її контролювати. Я не побачив, що наша влада готова брати на себе відповідальність за те, що вона не чує громадськість. Я пропоную включити у заяву і пункт про відповідальність керівників Львівської обласної ради», - зазначив Руслан Кошулинський.

У партії «Самопоміч» зазначили, що президію Львівської обласної ради учасники акції протесту попередили, що громадськість дає депутатам годину на прийняття рішення. Проте керівництво облради проігнорувало прохання націоналістів.

«Було кумедно спостерігати, як кремезні чоловіки, керівники облради першими евакуювалися із приміщення, залишивши тут жінок, в яке увійшли представники громадськості. А тому керівники облради першими є відповідальними за події 30 травня»,- зазначила Парасковія Дворянин.

Ще 30 травня представники націоналістичних сил під час сесії Львівської обласної ради вимагали від львівських депутатів прийняти звернення до Президента, Кабміну та Верховної Ради з вимогою визнати Маніфест українських націоналістів та підписати закон про амністію воїнів АТО.

Як уже писав «Вголос», сьогоднішня сесія Львівської обласної ради розпочалася не зі звернення націоналістів, а із розгляду соціально-економічних програм.

Сьогодні, 1 червня, приміщення Львівської обласної ради, де відбувається сесія, охороняє кілька десятків правоохоронців, журналістів пропускають лише по акредитації.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ