Своїми заявами у справі отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля президент РФ Володимир Путін виставляє себе співучасником злочину. Такими діями він провокує Європу на застосування персональних санкцій.

Про це заявила експерт-міжнародник Ірина Верещук, передає «Обозреватель». На її думку, у результаті російського президента будуть ганяти по світу як Муаммара Каддафі й інших диктаторів.

«Путін каже про них: «Ну, що ви, я подивився на цих хлопців — нормальні хлопці, просто приїхали». Тобто Путіна теж у це включили. Він навіть не подумав: може варто абстрагуватися, все-таки я лідер такої могутньої країни, я не можу опускатися до рівня якихось двох туристів, які хочуть подивитися на шпиль і на годинник», — пояснила Верещук.

Вона запевнила, що думка британської сторони цілком правильна: не може президент країни коментувати такі речі. Це означає, що він точно віддавав наказ. А це для світової спільноти є ще одним аргументом на користь того, що в справі Скрипалів діяла група осіб за попередньою змовою.

«Без заяв Путіна можна було б припустити, що це непрофесійні дії самої розвідки. А тепер уже все, зараз треба запитати про його співучасть і його відповідальність в цій справі», — додала експерт.

«Усе це викликає... Ну, спочатку це було здивування, а зараз — зневага. Тому що реально не може людина такого рівня, яким він себе представляє, так себе поводити», — підсумувала Верещук.

ІА "Вголос": НОВИНИ