Відповідний запит депутат зачитав 26 травня під час пленарного засідання Львівської міськради, інформує кореспондент «Вголосу».

«Через недолугу господарну політику чиновників міськради городяни тижнями страждають через масштабні відключення гарячої води в місті. У Львові з 10 травня 2016 року ЛКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Залізничнетеплоенерго» проводять гідравлічні випробування тепломереж.

При цьому, за інформацією цих підприємств, від постачання гарячої води відключили більшість багатоквартирних будинків у місті. Ба більше, термін відключення гарячої води у Львові нещодавно продовжили до 11 червня 2016 року.

Варто наголосити, що в більшості інших обласних центрів України мешканці не потерпають від проблеми масштабного відключення гарячої води. До прикладу, у м. Черкаси працівники теплопостачальних підприємств уже понад п’ять років проводять гідравлічні випробовування, поділивши місто на кілька частин. У той час, як в одній частині Черкас проходять гідравлічні випробування, жителі решти мікрорайонів отримують гарячу воду. Аналогічно діють у Києві, Чернігові, Сумах та інших містах.

Натомість у Львові – все навпаки!

При способі гідравлічних випробувань, який визначили у виконавчих органах Львівської міської ради, техніка і ремонтні бригади працюють на проривах, які є на всій території міста, що реально затягує в часі їхню ліквідацію. Наслідком цього стало те, що для більшості львів’ян продовжили відключення гарячої води на ще два тижні», – йдеться в заяві.

«Зважаючи на це, ми вимагаємо надання офіційної інформації про причини масштабного відключення більшості житлових будинків у місті від гарячої води замість застосування адекватного формату локальних гідравлічних випробувань тепломереж Львова. Просимо також вжити невідкладних заходів для опрацювання досвіду інших обласних центрів України щодо порядку проведення гідравлічних випробувань тепломереж для того, аби забезпечити львів’янам комфортне користування послугами гарячого водопостачання», – зазначив Андрій Карбовник.

Як повідомляли, львівські ТКЕ через велику кількість проривів на теплових мережах та роботи з їхньої ліквідації вирішили продовжити гідравлічні випробування до 11 червня.

Однак і 11 червня гаряча вода може ще не з'явитися.

ІА "Вголос": НОВИНИ