Про це під час виступу на пленарному засіданні парламенту 11 липня 2018 року заявив народний депутат України від ВО «Свобода» Михайло Головко, передає прес-служба політсили.

Націоналіст навів приклад країн, де газ вартує значно менше, аніж в Україні: «До прикладу, в Польщі, Румунії, Угорщині собівартість газу для їхньої економіки становить 200 доларів, у Білорусії – 160. А в США це взагалі 150 доларів. У нас же для населення його продають за ціною 310 доларів, а з осені хочуть встановити ціну 430 доларів – це 11 000 грн за тисячу кубів».

Він наголосив, що націоналісти пропонували низку законопроектів, які мали б урегулювати ситуацію в енергетичній галузі.

«Зокрема, одна з наших пропозицій – продавати населенню газ українського видобування за собівартістю, яка становить 60 доларів. Але нас не чують! І не хочуть ухвалювати Антиолігархічний пакет докорінних перетворень – законів, які б вивели українську економіку з-під впливу олігархів», – зазначив Михайло Головко.

Водночас парламентар заявив, що енергетичну галузь України свідомо намагаються знищити.

«Ми бачимо, як Укргазвидобування заганяють в борги. НАК «Нафтогаз» не повертає підприємству 42 мільярди гривень, натомість виписує собі космічні премії. Це мародерство – ці злочинці свідомо знищують нашу економіку й нашу державу», – підсумував свободівець.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ