ВО «Свобода» вважає, що керівництво «Експресу» свідомо затягує розгляд справ, уникаючи відповідальності за наклеп, інформує прес-служба ВО «Свобода».

За словами Ірини Сех, представники відповідача вже втретє не з'являються на слухання в Яворівському суді, тому засідання могло відбуватися без їхньої участі. «Однак суд вирішив перенести слухання на 2 грудня. Ми наполягали й наполягатимемо, щоб засідання відбувалося навіть у разі відсутності представників «Експресу», оскільки ця судова тяганина може тривати до безконечності», – наголосила вона.

Нагадаємо, ще в серпні 2014 року було відкрито провадження за двома позовами Ірини Сех проти газети «Експрес», однак відповідач подав апеляцію про те, що справу мають слухати не у Франківському районному суді м. Львова, а в Яворівському, за місцем реєстрації підприємства. Апеляційний суд Львівської області виніс рішення на користь позивача – справу повернули у Франківський районний суд, за фактичним місцем розташування редакції газети, однак згодом знову перенесли до Яворова. 24 квітня 2015 року в Яворівському районному суді мало відбутися слухання двох справ за позовом Ірини Сех проти газети «Експрес», однак представники відповідача вкотре не прийшли на засідання.

У позовах Ірина Сех просить суд зобов'язати видання спростувати наклепницьку інформацію про неї. Зокрема, позивач вимагає спростувати брехливу інформацію, опубліковану в газеті «Експрес» у матеріалі під назвою «Прогульниця Сех і дві її зарплати», в якому йдеться, що начебто Ірина Сех отримувала зарплати на двох посадах. В іншому позові Ірина Сех оскаржує наклепницьку інформацію, викладену в матеріалі під назвою «Губернаторка Сех знову говорить неправду». У цій статті, зокрема, стверджується, що Ірини Сех не було на частині пленарних засідань Верховної Ради України, при цьому в дні цих засідань начебто вона була відсутня на роботі у Львівській обласній державній адміністрації. Як зазначено в позовних заявах, опублікована інформація є неправдивою, порушує права позивача й завдає йому моральної шкоди.

ІА "Вголос": НОВИНИ