На газогоні проведуть роботи з техобслуговування механічних вузлів обладнання та перевірять системи автоматизації, повідомляє DW із посиланням на європейських газотранспортних операторів.

Профілактичні роботи на газогоні триватимуть до 31 липня. У цей період будуть проведені роботи з техобслуговування механічних вузлів обладнання та перевірки систем автоматизації з метою забезпечення надійної роботи обох ниток газопроводу протягом року.

В день зупинки морської труби номінація на прокачку газу через Україну ужгородським коридором зросла до 189 мільйонів кубометрів с 168 мільйонів кубометрів напередодні, передає агенція «Інтерфакс».

Зупинка газогону, яким Євросоюз отримує з Росії 170 мільйонів кубометрів газу на добу, збіглася в часі з тристоронніми переговорами щодо питань взаємодії в газовій сфері між Росією, Україною та Європейською комісією, які відбудуться в Берліні. Основною темою переговорів стануть умови транзиту газу через територію України європейським споживачам, у тому числі терміни транзитних домовленостей між російським «Газпромом» та «Нафтогазом-України».

Як повідомлялося, делегацію України на тристоронніх переговорах з РФ і ЄС за умовами транспортування газу очолять міністр закордонних справ Павло Клімкін та глава правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

У консультаціях 17 липня в представництві ЄС в Берліні також візьмуть участь міністр енергетики РФ Олександр Новак та представники «Газпрому».

Нагадаємо, на зустрічі з президентом США Дональдом Трампом Володимир Путін заявив, що Росія збереже транзит російського газу через Україну після будівництва газопроводу «Північний потік–2».

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ