Про це повідомляє «Інтерфакс».

Згідно з інформацією видання, «Газпром» заявив, що 7 червня звернувся з клопотанням до апеляційного суду, щоб оскаржити арбітражне рішення з транзитним контрактом, а також у зв'язку із «спробами «Нафтогазу» до розгляду скарги по суті розпочати процедуру примусового виконання цього рішення в різних юрисдикціях».

«Апеляційний суд погодився, що є достатні підстави для зупинення виконання рішення Стокгольмського арбітражу. Винесення наказу позбавляє НАК «Нафтогаз України», в тому числі, підстав для спроб арешту активів «Газпрому» за кордоном. Цю обставину буде використано «Газпромом» при оскарженні дій судових приставів у Швейцарії та Нідерландах», – цитують заяву російської компанії.

Зазначають, що згідно із законом у Швеції «Про арбітраж» наказ апеляційного суду не можна оскаржити.

Зі свого боку, НАК «Нафтогаз» заявив про намір подати розгорнуті пояснення і контраргументи. Про це повідомляє прес-служба компанії.

У «Нафтогазі» наполягають, що рішення ухвалили без виклику компанії – а, значить, без урахування пояснень і аргументів з цього приводу. Зазначають, що апеляційний суд округу Свеа в Швеції не повідомив «Нафтогазу» про наявність клопотання від російської компанії.

«Рішення є тимчасовим. Компанія найближчим часом подасть суду свої розгорнуті пояснення і контраргументи і очікує, що, врахувавши їх, суд скасує рішення про припинення», – йдеться в повідомленні.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ