Так, лікар із Меморіальному університеті Ньюфаундленду в Сент-Джонс, Канада, підсумував свої дослідження у статті British Medical Journal. Науковець відомий жартівливими дослідницькими проектами.

Як повідомляється, клінічна статистика зі США вказує на більшу чоловічу смертність від пов'язаних з грипом наслідків у різних вікових групах  у період з 2007 по 2013 рік. Окрім того, результати спостережень за сезонами грипу у Гонконзі з 2004 по 2010 рік також підтверджують те, що чоловіки частіше потрапляли у лікарні через грип у порівнянні з жінками.

Надмірна чоловіча вразливість до грипу ставала об'єктом досліджень і раніше. Головним поясненням цього явища є те, що жінки мають вищі рівні гормону естрадіолу, який володіє властивістю стимулювати імунну систему. У випадку чоловіків, вони мають високий рівень тестостерону, який іноді може пригнічувати імунну систему. При цьому вчені зазначають, що обидва типи гормонів можуть по різному впливати на імунітет в залежності від випадку.

У своєму дослідженні Кайл Сью покликається на тезу про те, що жінки краще за чоловіків відповідають на деякі напади грипу. Така гендерна різниця в імунній відповіді може мати прямий вплив на вибір вакцини.

Наразі не можна стверджувати, що це явище реальне, зазначає дослідник. Проте спостереження вказують, що це все ж може виявитись правдою. Проте незалежно від статі усі люди з грипом заслуговують на відпочинок, який допоможе легше перенести захворювання.

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ