Про це повідомляє прес-центр штабу АТО в Facebook.

Разом з ним до району проведення АТО прибули Пан Джордж Кент, заступник Надзвичайного і повноважного посла США в Україні, полковник Джозеф Райан, помічник генерала Міллі, полковник Пол Шмітт, військовий аташе при Посольстві США в Україні.


Делегацію від командування Сухопутних військ ЗС України супроводжували генерал-лейтенант Ігор Довгань, від сил АТО, керівник Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей генерал-лейтенант Олександр Локота, командир ОТУ «Маріуполь» полковник Ігор Красота. 


Гості провели брифінг та обговорили питання оперативної обстановки в районах виконання завдань ОТУ «Маріуполь», стан та положення сил АТО. Присутні також обговорили питання щодо використання станцій контрбатарейної боротьби, які знаходяться на озброєнні провідних країн світу з метою впровадження їх досвіду при створенні перспективних станцій для озброєння Сухопутних військ Збройних Сил України. Українська сторона вважає критично важливою підтримку США та інших союзників у приведенні ЗСУ до стандартів ХХІ ст.


Після робочої частини зустрічі чотиризірковий генерал Марк Міллі поспілкувався з українськими захисниками. «Ви єдині, хто має реальний, справжній бойовий досвід проти існуючого ворога. Я також дослухаюся до вашого досвіду і я впевнений що скоро, завдяки бойовому духу ви зупините ворога і відновите суверенітет і територіальну цілісність», - зазначив чотиризірковий генерал Марк Міллі, додавши, що досвід українського воїна, який воює проти ворожої агресії з боку РФ є надзвичайно корисним для всіх нас.


В знак особистої поваги до військовослужбовців ЗС України генерал Марк Міллі вручив військовослужбовцям іменні медальйони СВ США.


 

ІА "Вголос": НОВИНИ