Про це американець заявив на щорічній конференції Асоціації американської армії, повідомляє «The Independent».

«Штучний інтелект і автоматизовані збройні системи прискорять будь-які конфлікти в майбутньому», - додав Хікс.

Заступник начальника штабу армії США Джозеф Андерсен заявив, що Вашингтон зіштовхується із загрозою з боку «сучасних держав, які здійснюють агресивні дії в військовому суперництві».

«На кого це схоже? На Росію?» - Додав він.

Хікс також бачить загрозу в діях Китаю, повідомляє військове видання «Defense One». Він зазначив, що Росія і Китай накопичують військову силу, здебільшого технологічну. Вони змушують Пентагон очікувати майбутню агресію і готуватися до неї. Через це, на думку Хікса, армії США слід бути в повній боєготовності і навчитися швидко поповнювати свої сили.

Глава штабу армії Марк Ей Майлі заявив, що така війна «майже гарантована».

Катаріна Макфарланд, виконуюча обов'язки заступника міністра сухопутних військ із закупівель, тилового забезпечення і техніки, зазначила, що американському озброєнню і військовому транспорту потрібне просте управління. За її словами, солдат повинен уміти керувати трьома видами гелікоптерів, стріляти з танка і керувати артилерійськими системами.

Також американській армії треба бути готовою до кібервійни, роботи без супутникових комунікацій і точної навігації, вміти воювати в складних міських просторах.

Раніше міністерство цивільного захисту, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих США повідомило, що 200 тисяч співробітників надзвичайних служб і 40 мільйонів цивільних осіб засідають, щоб перевірити чи готова країна до ядерних, хімічних або біологічних атак.

Стосунки між Росією і США загострилися, після того, як країни звинуватили одне одного у невиконанні зобов'язань щодо сирійських домовленостей. Після цього США заявили, що розмірковують про припинення договору і відмовилися обмінюватися з Росією інформацією щодо бойових дій в Сирії. Також повідомлялося, що в Вашингтоні розглядають можливість нанесення ударів по позиціях сирійської армії, яку підтримує Росія.

Російська влада у відповідь звинуватила США в підтримці тероризму і пообіцяла збивати американські ракети в Сирії.

Також Росія призупинила угоду з США про утилізацію плутонію через необхідність вживання заходів для гарантування безпеки. У наказі президента Росії йшлося про те, що угоду припинили через «недружні дії» США щодо Росії, в результаті яких виникла загроза стратегічної стабільності, а також через нездатність американської сторони виконувати прийняті зобов'язання з утилізації надлишкового плутонію. Володимир Путін заявив, що Росія відновить дію угоди з США про утилізацію плутонію, якщо Вашингтон відмовиться від санкцій і компенсує втрати від них, а також скасує «закон Магнітського».

ІА "Вголос": НОВИНИ