Найбільший американський автомобільний концерн General Motors (GM) оголосив, що першим у світі хоче почати серійне виробництво автономних автомобілів, які повністю їздитимуть без водія. Ці автомобілі не будуть навіть оснащені кермом і педалями гальма чи газу, повідомляє інтернет-видання Wyborcza

GM повідомив, що вже звернувся до уряду США за дозволом на експлуатацію таких транспортних засобів. Проте потрібно ще дозвіл на звільнення цих машин від 16 законів, про стан і пересування транспортних засобів у США. Після отримання такої згоди від уряду, GM має ще отримати дозвіл на експлуатацію автомобілів без керма і педалей від влади всіх штатів США. Концерн показав, що сім штатів вже видали відповідний дозвіл, а з іншими ведуться переговори.

General Motors опублікував також фото панелі приладів без рульового управління електричного автомобіля Chevrolet Bolt, який повинен бути повністю адаптований до автономної їзди.

Концерн планує використовувати такі транспортні засоби, як роботизовані таксі. Тому спочатку вони будуть рухатися тільки у деяких частинах міст, використовуючи відповідні цифрові карти.

Також автомобілі будуть оснащені програмами, які зможуть автоматично відчиняти двері людям, які самі не можуть цього зробити.

Однак, як правило, ці автомобілі мусять мати кермо і педалі. І більшість штатів США вимагають, щоб під час випробувань на місці водія сидів чоловік, який в екстреній ситуації зможе взятися за кермо і контролювати транспортний засіб.

В останні роки GM прискорив роботу над власними автономними транспортними засобами. У кінці 2017 року концерн почав їх тестувати на півночі США, де часто бувають інтенсивні снігопади та дощі, які ускладнюють роботу комп'ютерів та розпізнавання ними ситуації на дорозі. До цього часу тестування автономних машин проводилося в Каліфорнії , де погодні умови дещо сприятливіші.

ІА "Вголос": НОВИНИ