Про це повідомляють Українські Новини.

Відповідно до відповіді, Головне слідче управління Генеральної прокуратури розслідує справу за фактами незаконного заволодіння злочинною організацією землями державної власності загальною площею 120 га, які розташовуються на території Обухівського району Київської області (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209, ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366, ч. 2, 3 ст. 358 Кримінального кодексу).

«Звернення депутата Максима Полякова залучено до матеріалів зазначеного кримінального провадження, а викладені в ньому факти буде перевірено слідчим шляхом», - сказано у відповіді.

Водночас під час досудовго розслідування зазначеного кримінального провадження встановлено 7 осіб, які, використовуючи підроблені правоустановчі документи на землю, завірені приватним нотаріусом, незаконно заволоділи земельними ділянками лісового фонду площею 110 га.

Матеріали щодо цих осіб виділено в окреме кримінальне провадження, обвинувальний акт у якому 18 вересня направлено до суду для розгляду по суті.

Наразі судовий розгляд триває.

Як повідомляли Українські Новини, у листопаді фракція "Народний фронт" у Верховній Раді звернулася до Генпрокуратури із проханням розслідувати можливі розкрадання земель Ситником у Київській області в 2008 році.

Зі слів Полякова, йдеться про село Козин, де було украдено 125 гектарів землі.

На його думку, цим розкраданням займалися колишній прокурор Київської області Гайсинський і на той час начальник слідства Ситник.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ