Влада Дубая анонсувала проект із довгострокового поліпшення здоров'я жителів міста: там хочуть зібрати ДНК трьох мільйонів місцевих жителів і побудувати базу даних геному всього району.

Про це повідомляє Еспресо за даними Haleej Times.

Ініціатива стала частиною проекту Dubai 10X, який спрямований на якнайшвидше впровадження технологій, які, ймовірно, стануть стандартом в найближчі 10 років.

Асоціація здоров'я Дубая розраховує «перевернути» процес генетичних досліджень. Вчені використають штучний інтелект, який буде аналізувати дані геномів і зіставляти їх з тими, хто вже постраждав від якоїсь хвороби чи вірусу.

У разі збігу пацієнтові розраховують допомогти до появи проблем зі здоров'ям. Відзначається, що програма торкнеться навіть тих, хто не є громадянами Об'єднаних Арабських Еміратів.

В останній стадії проект повинен перетворити Дубай в лідера геномної медицини: місто планує налагодити співробітництво з фармацевтичними компаніями для спрямованого лікування генетичних захворювань і запобігання хворобам, впливаючи на спосіб життя людей в групі ризику.

Перший етап проекту обіцяли розпочати протягом найближчих двох років. За цей час місто почне збір зразків ДНК і будівництво лабораторій. Як будуть вирішувати питання із захистом цих даних, поки що невідомо.

Як писав раніше «Вголос», у Дубаї відкрили найвищий у світі готель із басейном на даху. Готель «Гевора» заввишки 356 метрів. Попередній рекордсмен нижчий лише на 65 сантиметрів.

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ