[media=133886,133887,133888,133889,133890] 

Проте установа у свій робочий день була зачиненою, а всередині будівлі нікого не було, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Як відомо, Олег Сенцов голодує вже 100-ий день. Сьогодні, аби підтримати українця, по всьому світу збирають листи із побажаннями для нього.

Провели цю акцію і у Львові, але у консульстві нікого з працівників не виявилося, а охоронці відмовилися передавати будь-що.

Остап Сливинський, письменник та активіст, розповів кореспондентові «Вголосу», що останній лист від режисера усіх дуже стривожив. У ньому Сенцов просив більше не давати йому надію на звільнення, бо у це він і так не вірить.

«Олег не схильний до пафосу та нагнітання емоцій. Якщо він щось каже, то це насправді так. Тому, хоч він і не здається, моральний стан душі режисера дуже зношений. Зараз нашим основним завданням є вселити Олегу віру, показати, що ми готові підтримувати його максимально, і листи – це, на жаль, єдиний спосіб», - зазначив Сливинський.

Ольга Гончар, активістка та директор музею «Територія Терору» зазначила, що велика кількість листів допоможе зробити перебування Олега у в'язниці безпечнішим, адже це означатиме, що його долею цікавляться, а отже просто позбутися режисера не вийде.

«Невелика частина листів доходить. Ми бачио, що їх блокують на всіх етапах. Наприклад, якщо лист буде написаний не російською, його не допустять одразу», - каже Гончар. 

Також активістка розповіла, чому, на її думку, режисера тримають насильно:

«Ця ситуація – це, можливо, особиста помста Путіна людині, яка публічно образила його під час судового процесу. Можливо, це такий жахливий популізм тому, що Кремль і його влада не хоче чи не може відпустити людину, яку публічно звинувалити у тероризмі. Можливо, як стверджує Каплан, ведуться торги, і Олег зараз є розмінною монетою в переговорах. Яким би не було пояснення – ми мусимо діяти».

Також на акції зазначили, що сьогодні у російських тюрмах перебувають вже 88 українських громадян, які утримуються там незаконно, і ця цифра кожного дня росте.

ІА "Вголос": НОВИНИ