Про це він заявив в ефірі «Каналу 24».

Даний допит був проведений в рамках кримінального провадження за фактом незаконного позбавлення волі помічника екс-предстоятеля УПЦ МП Володимира митрополита Дробинка.

Повідомляється, що викрадення було здійснено підлеглими екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка за вказівкою колишнього президента Віктора Януковича. 

Також в рамках провадження була проведена очна ставка митрополита Дробинка з олігархом, депутатом Опозиційного блоку Вадимом Новінским.

"Допитаний в тому числі і нинішній предстоятель УПЦ МП", - заявив Луценко, та додав, що статус Новінского у цьому провадженні може бути змінений зі свідка на підозрюваного.

Нагадаємо, 1 вересня з'явилася інформація про наміри Генпрокуратури України зняти недоторканність з нардепа Опозиційного блоку Вадима Новінского у зв'язку з побиттям священика, колишнього помічника покійного глави УПЦ МП Володимира, митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра Драбинка.

Однак 2 вересня генпрокурор Юрій Луценко відмовився підтвердити або спростувати інформацію про зняття недоторканності з Новінского.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ