Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

«Установлено, що 2010 року товариство з обмеженою відповідальністю, учасником якого є благодійний фонд Любові Полєжай «Дорога майбутнього», неправомірно отримав в оренду майно дитячого санаторію в Переяслав-Хмельницькому районі Київської області. Усупереч вимогам закону вказаний договір було укладено без проведення конкурсу, особою, яка не мала права розпоряджатися цим державним майном», – йдеться в повідомленні.

Також у повідомленні зазначено, що державний санаторій, розташований у мальовничому куточку Київщини, на березі Канівського водосховища, на території площею 7 га, було передано в користування за символічну плату – 2 тисячі гривень на місяць. При цьому вартість путівки для оздоровлення дітей орендарями визначено близько 10-12 тисяч гривень за зміну.

За даними ГПУ, незважаючи на незаконність передачі вказаного майна та закінчення строку дії договору оренди, товариство надалі користується державним майном без будь-яких правових підстав.

Генеральна прокуратура подала позов про витребування державного майна дитячого оздоровчого комплексу санаторного типу «Славутич» (площа – понад 2000 квадратних метрів) з чужого незаконного володіння.

Як писав «Вголос», раніше Любов Полєжай спіймали на завищенні цін на дитячі путівки.

ІА "Вголос": НОВИНИ