Про це повідомляє Генпрокуратура у Facebook.

«Так, у ході досудового розслідування зібрано достатньо доказів для обвинувачення у вчиненні злочинів під час вищевказаних подій колишнього міліціонера відділення №1 взводу №3 оперативної роти №3 підрозділу міліції особливого призначення «Беркут», підпорядкованого ГУМВС України в м. Києві, колишнього міліціонера відділення №2 взводу №1 оперативної роти №3 ПМОП «Беркут», підпорядкованого ГУМВС України в м. Києві (на цей час обіймає посаду поліцейського взводу №3 роти №3 ППОП №1 ГУНП у м. Києві), колишнього міліціонера відділення №1 взводу №2 оперативної роти №1 ПМОП «Беркут», підпорядкованого ГУМВС України в м. Києві та колишнього міліціонера відділення №2 взводу №3 оперативної роти №1 ПМОП «Беркут», підпорядкованого ГУМВС України в м. Києві, а саме у перевищенні влади та службових повноважень, що супроводжувалось болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями, за відсутності ознак катування, вчиненому групою осіб; незаконному перешкоджанні проведенню зборів, мітингів службовою особою, вчиненому групою осіб; складанні та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів», – йдеться у повідомленні.

24.07.2018 обвинувальні акти стосовно вище вказаних осіб спрямовано для розгляду до Шевченківського районного суду міста Києва.

Раніше за фактами цих подій до суду спрямовано обвинувальні акти стосовно колишніх голови Київської міської державної адміністрації, начальника управління громадської безпеки ГУМВС України в м. Києві та 10 працівників столичного «Беркуту».

Зазначається, що досудове розслідування щодо встановлення організаторів та виконавців злочинів, вчинених під час цих подій, триває.

ІА "Вголос": НОВИНИ