Про це повідомляється на сайті Генпрокуратури України.

«Так, повідомлено про підозру двом колишнім міліціонерам полку міліції особливого призначення «Беркут»,  підпорядкованого ГУМВС України в м. Києві (один з яких є діючим співробітником поліції), у вчиненні під час вказаних подій злочинів, передбачених ч. 1 ст. 28, ч. 2 ст. 365 (перевищення влади та службових повноважень, що супроводжувалось болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями, за відсутності ознак катування, вчинене групою осіб), ч. 1 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання проведенню зборів, мітингів службовою особою, вчинене групою осіб) та ч. 1 ст. 366 КК України (складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів)», – йдеться в повідомленні.

Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Загалом на теперішній час у зазначеному епізоді злочинної протидії протестним акціям повідомлено про підозру 22 особам, у тому числі 8 високопосадовцям та 12 правоохоронцям. Оголошено в розшук 10 підозрюваних, обвинувальні акти щодо 10 осіб скеровані до суду.

Досудове розслідування щодо встановлення організаторів та співвиконавців цих та інших злочинів, вчинених під час вказаних подій, триває. 

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ