Про це йдеться в офіційній відповіді ГПУ за депутатський запит народного депутата України від Радикальної партії Дмитра Лінька, передає УНН із посиланням на ICTV.

Як пише видання, після прориву кордону Міхеілом Саакашвілі низка народних обранців, у тому числі і Дмитро Лінько, зацікавилися спонсорами антидержавних дій.

«Спонсор один», – наголошує народний обранець.

«...у всьому цьому цікаве питання – а де ж беруть гроші ці, здавалося б, різні і незнайомі обличчя: Саакашвілі і Марков? У простих одеситів, яких обманює і грабує засновник однієї з найбільших пірамід Каддор-груп Аднан Ківан. А потім за ці гроші один ідіот прориває західний кордон, а інший вже третій рік вбиває наших солдатів на Сході», – так аргументував Дмитро Лінько свою вимогу провести перевірку діяльності компанії Кадорр-груп і особисто Аднана Ківана.

Одночасно із запитом Дмитра Лінька з’явилися звернення його колег – народних обранців із різних політичних партій Андрія Левуса, Андрія Лозового, Євгенія Дейдея, які акцентували увагу правоохоронців на незаконному відведенні землі під будівництво в Одесі 27-ї “перлини”. Замовником об’єкта виступала громадська організація інвалідів Допомога та захист, до керівництва якої має відношення скандальна партія Родіна колишнього нардепа-сепаратиста Ігоря Маркова. А генеральним підрядником стало ТОВ Алькарим-Буд, що має безпосереднє відношення до компанії Кадорр-Груп Аднана Ківана. Депутати не без підстави стверджують, що Марков досі отримує дивіденди від спільного будівельного бізнесу з Ківаном Аднаном. І ці гроші йдуть на фінансування так званих «ДНР/ЛНР».

На думку депутатів, до розслідування ГПУ повинні підключитися також фахівці зі Служби безпеки України, оскільки «сумнівна діяльність Аднана Ківана пахне не тільки фінансовими махінаціями, але й антидержавною змовою».

ІА "Вголос": НОВИНИ