Генеральна прокуратура скасувала заборону прокурора від 27 червня про будівництво Музею Революції Гідності на вулиці Інститутській у Києві.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Заступник генерального прокурора Анжела Стрижевська скасувала заборону прокурора Департаменту спеціальних розслідувань на зміну обстановки на вулиці Інститутській, встановлення чи демонтаж стовпів, рекламних щитів, опор електропередач, архітектурних форм тощо.

Виявилося, що заборона на будівництво музею незаконна, адже прокурор департаменту спеціальних розслідувань вказав у постанові слідчу дію під назвою слідчий експеримент. Після цієї дії прокурор або слідчий не мають права встановлювати заборони.

Постанова заступника Генпрокурора Стрижевської оскарженню не підлягає. Однак вона заявила, що до початку будівельних робіт буде проведено слідчий експеримент.

Разом з цим, Генеральна прокуратура України повідомляє, що скасування незаконної постанови не перешкоджає проведенню слідчого експерименту у кримінальному провадженні, досудове розслідування у якому триває ще з 2013 року, але у межах та спосіб, визначений законом.

Нагадаємо, раніше Департамент спецрозслідувань Генеральної прокуратури видав припис щодо заборони проведення будівництва київського «Музею Революції Гідності» на Інститутській.

Перед цим міжнародне професійне журі визначило переможця конкурсу проектів «Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності».

Забороною будівництва Меморіалу героїв Небесної Сотні обурився голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ