Про це повідомив прес-центр ГПУ.

«У п'ятницю, 31 липня, прокурор Генеральної прокуратури України вніс апеляційну скаргу на рішення суду про обрання запобіжного заходу колишньому міністру юстиції України О. Лавриновичу, якому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, у вигляді застави», – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, вчора Печерський райсуд обрав колишньому міністру юстиції Олександру Лавриновичу запобіжний захід у вигляді застави розміром 1,2 млн гривень, що у 7 разів менше, ніж просило обвинувачення.

Обвинувачення в особі Генпрокуратури просило суд застосувати до Лавриновича запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою застави в сумі 8,604 млн грн.

13 липня Генпрокуратура повідомила екс-міністрові юстиції Лавриновичу про підозру в розтраті з держбюджету на понад 8,5 млн грн.

30 липня Генеральна прокуратура України звернулася до суду з проханням узяти під варту колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича. 

ІА "Вголос": НОВИНИ