Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Учора Печерський районний суд задовольнив клопотання слідчих Генеральної прокуратури і надав дозвіл на початок заочного провадження щодо колишнього віце-прем'єр-міністра та міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової, яку підозрюють у розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу)», – розповів на брифінгу заступник генерального прокурора України Віталій Касько.

Він підкреслив, що це перша справа, за якою розпочато заочне провадження, і зазначив: «Сьогодні вранці Печерський районний суд дав другий дозвіл у справі колишнього заступника міністра доходів і зборів, пана Ігнатова, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем».

Таким чином, за словами заступника генпрокурора, початок застосування процедури заочного засудження стартувало з цих двох справ.

Наступними кроками, за словами Каська, стане виконання процедурних вимог: повідомлення підозрюваних на веб-сайті Генпрокуратури і в ЗМІ про те, що проти них здійснюють заочне кримінальне розслідування.

Також він зазначив, що цим людям за кошти держави буде надано захист.

«Якщо вони не з'являться для участі у спеціальному розслідуванні, кримінальні провадження буде направлено до суду для розгляду та вирішення питання про їхню вину чи невинуватість», – сказав заступник генпрокурора.

Касько також уточнив, що Богатирьову підозрюють у розкраданні коштів у сумі 6,5 млн грн під час оплати за ліки, які було заборонено закуповувати.

Також він повідомив, що на розгляді Печерського райсуду Києва перебувають ще 4 клопотання Генпрокуратури про застосування процедури заочного засудження, зокрема проти Віктора Януковича, екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова, екс-голови Міндоходів Олександра Клименка та Олександра Стащенка, який є підозрюваним у справі Богатирьової.

ІА "Вголос": НОВИНИ