Про це повідомляє прес-служба АП.

«Сторони обговорили питання підготовки до участі України в заходах у рамках саміту НАТО у Брюсселі у липні 2018 року. Єнс Столтенберг запросив Президента України взяти участь у засіданні Північноатлантичної Ради НАТО на рівні глав держав та урядів, а також зустрічі високого рівня держав-учасниць та країн-партнерів миротворчої місії «Рішуча підтримка» в Афганістані», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Порошенко подякував НАТО за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та солідарність у протидії агресії РФ.

Окрім того, Президент України проінформував Генсека про розвиток подій на Донбасі та наголосив на важливості розміщення там миротворчих сил під мандатом ООН.

Порошенко також повідомив, що Україна продовжує реформування сектору безпеки і оборони відповідно до стандартів НАТО. Зі свого боку, Столтенберг привітав нещодавнє ухвалення закону про нацбезпеку.

«Петро Порошенко та Єнс Столтенберг закликали якомога швидше звільнити всіх українських заручників, які утримуються у в'язницях  як на території Росії, так і на окупованих територіях», – йдеться у повідомленні.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ