Про це повідомляє ТАСС.

Торбйорн Ягланд вважає, що сирійський збройний конфлікт є найбільшим за своїми негативних наслідками явищем за весь період після закінчення Другої світової війни. Про це він заявив, виступаючи на міністерському засіданні Ради ООН з прав людини.

«Ніде ще наслідки не були такими плачевними, як в Сирії, де конфлікт переріс у важку катастрофу в області прав людини за весь період після Другої світової війни», - сказав Ягланд.

Він підкреслив, що «війни не тільки руйнують нації і дестабілізують цілі регіони, а й викликають потрясіння по всьому світу - впливаючи на країни через міграційну кризу, що сприяє радикалізації нового покоління екстремістів».

«Провідним світовим державам слід докласти всіх зусиль до того, щоб забезпечити мир на планеті. Саме це записано чорним по білому в 24 статті Статуту ООН», - заявив глава Ради Європи.

«Як сирійську кризу, так і ряд інших призводять до того, що ми змушені жити в століття масового вимушеного переміщення людей», - зазначив Ягланд. «В останні два роки в ЄС в'їхали півтора мільйона біженців та інших мігрантів», - повідомив він.

«Не можна державам продовжувати зациклюватися на проблемі, яку частку від ВВП вони виділять на фінансування свого оборонні бюджети - як ніби правильно обраний показник здатний чарівним чином вирішити наші проблеми безпеки», - підкреслив також глава РЄ.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ