Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на сторінці у Facebook.

«Інформація про наявність хімічної зброї на складах Озброєння Збройних Сил України у Калинівці не відповідає дійсності», – йдеться в повідомленні.

Генштаб зазначає, що 100 військовослужбовців строкової служби військової частини, де сталася подія, евакуйовані до м. Калинівка.

Як писав «Вголос», станом на 6:30 ранку середи у Калинівському районі евакуйовані 28,3 тисячі осіб, з яких евакуюється власним транспортом 20 тисяч осіб, зі збірних пунктів – 8,3 тисячі осіб. Крім того, з Центральної районної лікарні евакуйовано 180 хворих.

Окрім цього, вінничани у соцмережах пропонують допомогу з евакуацією мешканцям населених пунктів поблизу палаючих військових складів біля м. Калинівка.

Також є інформація про постраждалих внаслідок вибухів на складі боєприпасів.

Для ліквідації пожежі на території арсеналу Міністерства оборони України поблизу м. Калинівка Вінницької області залучено понад 1250 осіб та 47 одиниць техніки.  

На території складу боєприпасів у Калинівці Вінницької області площа загоряння становить близько 10 відсотків від загальної площі арсеналу, в половині охоплених вогнем сховищ боєприпаси відсутні. 

У Генеральному штабі Збройних сил України не заперечують, що причиною виникнення пожежі на складах в Калинівці могла стати диверсія, повідомив керівник управління зі зв'язків з громадськістю Генштабу ЗСУ Богдан Сеник.

У кількох школах Вінниці вже скасовано заняття: туди поселили евакуйованих з Калинівки.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ