«Ми бачимо, що зростає кількість українських заручників, і зараз в цьому списку і журналіст, і цивільні особи, яких хапають за проукраїнську позицію. Натомість друга сторона не підтверджує наявність багатьох осіб із цього списку», – заявила Геращенко 22 червня в ефірі 5 каналу.

За її словами, не варто чекати обміну 5 липня, оскільки після завершення верифікації бойовики ще раз захочуть узгодити список полонених.

Раніше у четвер представник України на засіданнях Тристоронньої контактної групи у Мінську, другий президент України Леонід Кучма повідомив про намір активізувати процес обміну полоненими до 5 липня. На цю дату заплановано нове засідання мінських перемовин.

Раніше повідомлялося, що на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей знаходяться 127 українських полонених.

Звільнення заручників є одним із пунктів Мінських угод.

Збройний конфлікт на сході України почався навесні 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення. За даними ООН, станом на лютий 2017 року на Донбасі від початку конфлікту загинули понад 9,9 тисячі людей.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ