Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Чому в законі розділені питання Криму і Донбасу? Ми однаково боремося за повернення Донбасу і Криму, але навіть в міжнародному праві ситуація з цими вкраденими українськими територіями визначається різною термінологією: Крим анексований, на Донбасі повзуча анексія, росіяни відмовляються визнати там свою присутність. Методологія повернення цих територій також буде різною, це очевидно», – йдеться у повідомленні.

З її слів, необхідно законодавчо зафіксувати російську присутність на Донбасі, виділити в один блок, що є спільного в ситуаціях з Кримом і Донбасом (порушення прав людини окупантами, рівне ставлення України до громадян, які в окупації) і виокремити те, що відрізняє. Зокрема, вона зауважила, відмінностями є «застосування військової компоненти на Донбасі, де продовжується терор росіян і контрольованих ними банд».

Перший заступник голови ВР додала, що над доопрацюванням цих норм нардепи працюватимуть наступного тижня. «І тут я відкрита до співпраці й обговорення з усіма», – написала Геращенко.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко підписав Закон № 2167–VIII «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей», ухвалений Верховною Радою 6 жовтня 2017 року. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ