«Зокрема, мова йде про врегулювання питання звільнення заручників і погіршення ситуації з безпекою в Донбасі», – написала Геращенко у Facebook.

«Сьогодні Мінськ. Іду з важким серцем. Й через страшні нічні новини. Й через гостре усвідомлення, що відбувається серйозна ескалація конфлікту, не лише на лінії фронту. Війна, тероризм – поряд, в тилу. Сьогодні буде дуже важке засідання – через погіршення без пекової ситуації, вбивства дітей на Донбасі, через заблоковане питання звільнення заручників і недопуск МКЧХ до в'язнів, через відсутність відповіді РФ щодо української ініціативи передати їм 23 росіян, аби звільнити наших, в тому числі Олега Сенцова», – написала Геращенко.

При цьому вона додала, що чи не найбільше її турбує відсутність реакції світу на проблему заручників і політв'язнів.

«Так, люди доброї волі в багатьох країнах вийшли на акції підтримки Олега і його колег по нещастю. Але де заяви, бодай про занепокоєння, урядів і лідерів, ОБСЄ, ООН, РЄ, ПАРЄ , МКЧХ, ЄС, США та інших інституцій, які б мали жорстко реагувати на недопуск лікарів і консулів, безпідставне утримання в тюрмах більше, аніж 4 роки? Світ мовчить. Й це ускладнює українську задачу – витягти»,  – додала вона.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ