Про це вона заявила на своїй сторінці у Facebook.

«Ніяких референдумів під дулами автоматів й розміщеними під школами й дитсадками окупованого Донецьку й Луганську російськими танками, ніяких референдумів, організованих на територіях, де 4 роки мозок громадянам промиває російська пропаганда й «лайфньюси», що залякують людей «фашистами і хунтою», ніяких референдумів, організованих маріонетками Кремля на окупованих Кремлем землях не буде», – наголосила Ірина Геращенко.

«Путін зізнався, що це він і його військові вже організували «референдум» в Криму, й це зізнання, цю явку з повинною наші дипломати зобов'язані використати в позовах проти РФ щодо крадіжки Криму, в усіх наших заявах для посилення санкцій проти РФ», – заявила Геращенко.

При цьому вона зазначила, що в Мінських угодах не йдеться про якийсь референдум.

«А є місцеві, регіональні вибори, які мають проходити за українським законодавством, під егідою міжнародних організацій, зокрема, Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ», – заявила Геращенко.

Вона наголосила, що вибори на Донбасі можливі лише після демілітаризації регіону та роззброєння бойовиків. Геращенко наголосила, що вони не мають проходити «під дулами автоматів» і «під наглядом ФСБшників і «зелених чоловічків» з перешитими шевронами». Також Ірина Геращенко підкреслила, що у виборах мають брати участь внутрішньо переміщені особи з Донбасу.

«Бо це вони, а не маріонетки Кремля, є голосом Донбасу», – заявила вона.

Окрім того, Геращенко іронічно запропонувала президенту РФ провести на її території референдум по темі підвищення пенсійного віку.

Нагадаємо, Путін під час зустрічі з президентом Сполучених Штатів Дональдом Трампом, яка відбулася 16 липня у Гельсінкі, запропонував Трампу провести новий «референдум» на сході України.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ