Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко з посиланням на дані медиків.

За даними медустанов, на сьогодні 24 звільнені з полону військовослужбовці проходять медичний огляд і реабілітацію у військовому госпіталі, 41 звільнений, серед яких цивільні і військові, знаходяться в лікарні ДУС.

«У багатьох є застарілі травми голови, вибиті зуби, що свідчить про катування. Багатьох сильно били в перші, найважчі дні. Усім буде надано медичну допомогу, стоматологічні послуги. Також Міністерство соцполітики опрацьовує всі технічні деталі і найближчим часом звільнені отримають одноразову грошову допомогу. Команда психологів Вадима Свириденка також вже активно працює зі звільненими та їх родинами», – зазначила Геращенко.

Також вона розповіла, що чимало людей хочуть допомогти звільненим українцям.

«Багато друзів і знайомих телефонують і запитують, чим допомогти хлопцям? Це хороша ініціатива, і мені здається, найбільше вони мріють про відпочинок і маленьку подорож з родинами. Тому можна подарувати реалізацію такої мрії. Ключове – не забуваймо в ці дні про родини тих, хто ще залишився. Вони зараз потребують особливої психологічної підтримки і уваги. Тим часом ми працюємо, аби якнайшвидше реалізувати другий етап звільнення», – сказала Геращенко.

 

«Вголос»


 

ІА "Вголос": НОВИНИ