[media=153160,153161] 

Про це в інтерв'ю сайту ОРД заявив Герой України, Герой України, колишній в'язень бойовиків Володимир Жемчугов.

«Люди бояться обурюватися. Коли влітку 2014 перестали давати українські пенсії і зарплати, почався справжній голод. У вересні 2014 в Красному Лучі було зведення по «швидкій» 24 або навіть 25 пенсіонерів померли від голоду. Тому що з травня не давали пенсій і люди проїли свої гробові, почали вмирати ... І ось тоді пенсіонери в Красному Лучі стали виходити. У місті заправляли казаки... Так ось пенсіонери стали вимагати: «Давайте нам пенсії, годуєте нас - коли вже ви влада». І ось як цей протест закінчився: висмикнули з натовпу самих крикливих і зробили постріл в ногу. Решта самі розбіглися. Так закінчуються всі голодні бунти там», - розповів він.

За інформацією Жемчугова, в Антрациті недавно знову вийшли пенсіонери: пенсій «ЛНР» ні на що не вистачає, продукти поганої якості (з РФ) і за завищеними цінами, ще й місцеві націнки роблять.

«Зараз існує митниця між «ЛНР» і «ДНР»- навіть між собою торгують з митами. Люди вийшли, і їх розігнали, випустивши дві черги поверх голів. Так ось і робочі шахт розуміють, що чинити опір безглуздо - вони просто збираються і їдуть на заробітки в РФ - всі ті, хто втратив роботу. Всі вже зрозуміли, що судів як таких немає, всім керує військова комендатура, на справедливість розраховувати не доводиться», - пояснив він.

Нагадаємо, як писав «Вголос» в період з 28 грудня 2014 року по 24 вересня 2015 року Жемчугов провів на окупованих територіях 30 спецоперацій зі знищення військових об'єктів ворога й особового складу окупаційних військ. 29 вересня 2015 року Жемчугов підірвався на розтяжці, в результаті чого отримав важкі поранення - втратив кисті обох рук і зір. Бойовики захопили його у несвідомому стані.

Незважаючи на тяжкий стан, Жемчугова довгий час тримали в Луганському СІЗО, допитували.

17 вересня 2016 року був звільнений з полону бойовиків.

21 січня 2017 удостоєний звання Герой України. Нагорода вручена 22 січня 2017 під час урочистого заходу з нагоди Дня соборності України..

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ