Королівська традиція, яку започаткувала королева-мати (матір нинішньої королеви Єлизавети II), зазвичай відбувається на наступний день після весілля, пише ВВС Україна.

Меган вшанувала матір принца Гаррі принцесу Діану, додавши до весільного букета незабудки – її улюблені квіти.

В композиції також були квіти, які принц приніс із Кенсінгтонського палацу.

Букет створила лондонська флористка Філіппа Креддок, яка також зробила квіткові експозиції для Каплиці Св. Георгія та Георгіївського залу.

У маленькому букеті Меган також були запашний солодкий горох, конвалії, астильба, жасмин і астранція.

Конвалія – квітка народження травня – символізує любов і вдячність, астильба – терпіння і відданість, а астранція – знак сили і мужності.

Квіти у букеті перев'язані шовковою стрічкою.

Королева-мати Єлизавета Боуз-Лайон започаткувала традицію залишати квіти на могилі у Вестмінстерському абатстві в 1923 році після її весілля з герцогом Йоркським, який пізніше став королем Георгієм VI.

В могилі, яка знаходиться Вестмінстерському абатстві (Собор Святого Петра у Вестмінстері), поховане тіло солдата, вивезеного з Франції після Другої світової війни.

Він був похований у День пам'яті 11 листопада 1920 року.

Ідея перепоховання з'явилася у капелана преподобного Девіда Рiллтона, який служив на фронті під час війни і побачив у Франції в саду могилу з написом «невідомий британський солдат».

Була проведена велика громадська церемонія поховання, до якої долучився король Георг V, який поклав вінок з червоних троянд та лаврових листків на труну.

Могила покрита плитою з чорного бельгійського мармуру і написом: «Вони поховали його серед царів, тому що він зробив добро для Бога і його дому».

ІА "Вголос": НОВИНИ