Про це повідомляє Гей-альянс Україна.

«Більше десяти молодих людей напали та побили Бориса Золотченка, коли він з друзями повертався додому після засідання оргкомітету. Свідки побиття одразу ж зателефонували в поліцію і повідомили про злочин. Однак вже через декілька хвилин вони отримали дзвінок від чоловіка, який представився співробітником райвідділку, і повідомив, що ніхто виїжджати на місце злочину не збирається, і опитувати свідків будуть лише безпосередньо в райвідділку. Наразі Борис перебуває в лікарні», - йдеться у повідомленні.

Разом з тим, Голова правління Центру інформації про права людини Тетяна Печончик звернула увагу на те, що учора, 30 червня, нардеп від Радикальної партії Ігор Мосійчук виклав у Facebook пост із «закликом до вчинення насильства над представниками ЛГБТ-спільноти».

«Є злочин - і має бути кара. Народний депутат України Ігор Мосійчук публічно закликає до вчинення насильства над представниками ЛГБТ-спільноти - на фоні того, що напад у Кривому Розі і справді відбувається.

Стаття 161 Кримінального кодексу - умисні дії, спрямовані на розпалювання ворожнечі - караються штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Але ж у Мосійчука депутатська недоторканість...А криворізька поліція відмовилася їхати на місце злочину», - написала Печончик.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ