[media=169594,169595,169596,169597,169598,169599] 

Учасники акції сформували колони та рушили вулицями столиці, передає УНН.

У марші беруть участь кілька сотень осіб.

У зв’язку із проведенням заходу, у графік роботи підземки внесено зміни. Зокрема, станція «Площа Льва Толстого» не працюватиме на вихід з 8:00 до 12:00. На вхід станція прийматиме пасажирів у звичайному режимі.

Зважаючи на оперативну інформацію та задля належного забезпечення правопорядку, поліція значно посилила заходи безпеки. Службу у середмісті Києва несуть близько 6000 правоохоронців, у тому числі працівники Національної гвардії України, курсанти Національної академії внутрішніх справ, структурних підрозділів столичної поліції та зведені загони з інших регіонів держави.

У місці проведення заходу встановлені фільтраційні кордони, правоохоронці забезпечують пропускний режим і превентивні поліцейські заходи. Зокрема вибірково перевіряють документи та вміст сумок учасників маршу. Працюють кінологи зі службовими собаками та експерти-вибухотехніки.

Як повідомляє «Укрінформ», перед початком Маршу рівності сталися зіткнення між поліцією і противниками акції.

Зокрема, у центрі Києва поліція затримала чоловіка, який намагався спровокувати конфлікт. Чоловік виступав проти параду. Правоохоронці його затримали та помістили до автозаку.

Раніше, перед початком Маршу рівності, поліцейські затримали ще одного чоловіка, який виступав проти цього заходу та вступив у суперечку із главою Нацполіції Хатією Деканоідзе. Правоохоронці перевірили його документи та відпустили.

ІА "Вголос": НОВИНИ