На шляху біля селища Трегарт в Уельсі з'явилася гігантська дерев'яна скульптура дракона. Вона викликала занепокоєння поліції після того як через водіїв, що задивлялися на неї і втрачали пильність, почали траплятися аварійні ситуації, пише ВВС Україна.

Вирізьблений з дерева семиметровий дракон, якому дали назву валлійською Y Ddraig Derw - «дубовий дракон», грізно дивиться на автомобілі, що проїжджають дорогою.

Поліція області повідомила, що хоча їй подобається «Дубовий дракон», ще більше поліцейські «зацікавлені» у безпеці дорожнього руху.

«Там вже була одна аварія та численні аварійні ситуації на цьому участку дороги, що вимагає від водія повної концентрації», - зазначають у поліції.

«Будь ласка, зосереджуйтеся на дорозі весь час, а якщо ви хочете роздивитися його, будь ласка, знайдіть десь безпечне місце для паркування», – наголошують правоохоронці.

Скульптор Саймон О'Рурк, який зробив дракона, також закликав автомобілістів звертати увагу на дорогу.

Пан О'Рурк також попередив автомобілістів, що це «швидка і небезпечна дорога».

Минулого місяця він провів майже тиждень, використовуючи бензопилу, щоб вирізати дракона з дерева на прохання власників земельної ділянки.

40-річний скульптор з Рексхема, наголосив: «Ви проїжджаєте десь, скажімо, в Бірмінгемі, і перед вами є величезні екрани і білборди, які насправді намагаються відвернути увагу і привернути вашу увагу».

«Дерев'яний дракон менш нав'язливий, ніж ті екрани, але я думаю, щоб там не було, коли ви керуєте автомобілем, ви маєте звертати увагу на дорогу», – додав він.

ІА "Вголос": НОВИНИ