Музиканти з українського гурту SINOPTIK, що грають у жанрі альтернативний рок, у неділю, 25 серпня, презентували першу за довгий час пісню та відеороботу на неї.

Нова композиція рокерів має назву «Donbass» та є творчою інтерпретацією своєрідного гімну Донбасу як регіону та шахтарів зокрема – «Спят курганы темные».

Зазначається, що у зйомках кліпу взяла участь молодь із різних куточків країни, заспівавши разом із учасниками музичного колективу.

Пісня та дата прем’єри вибрані невипадково. Відомо, що кожну останню неділю серпня в Донецьку святкують День шахтаря та День міста. Крім того, цьогоріч дата особлива, адже саме 150 років тому легендарний британський гірничий інженер Джон Юз заснував металургічне селище Юзівка, яке згодом виросло у найбільший індустріальний центр під назвою Донецьк.

Варто зазначити, що саме в Донецьку у 2012 році зародився гурт SINOPTIK, який є одним із найбільш відомих українських рок-гуртів за кордоном. У 2016 вони отримали титул «Найкращий новий рок-гурт світу», здобувши перемогу на Global Battle Of The Bands. Цього ж року гурт виступив на розігріві «Океану Ельзи» і Мериліна Менсона. Свої пісні з 2014 року виконують виключно англійською.

Як писав «Вголос», гурт «Тінь Сонця» привітав українців із Днем Незалежності та подарував Національний Славень у своєму виконанні.

ІА "Вголос": НОВИНИ