Про це повідомляє «Інтерфакс».

«Я не радий тому, що мене зламують росіяни в спробі дати Дональду Трампу перевагу на виборах», - написав Подеста у своєму «Twitter».

 

 

 

Разом з тим він зазначив, що ще не встиг визначити достовірність опублікованих документів.

 

 

 

Як відомо, у п'ятницю, 7 жовтня, «WikiLeaks» опублікував тисячі електронних листів керівників виборчого штабу Клінтон. Також в п'ятницю міністерство внутрішньої безпеки США і Нацрозвідка звинуватили Росію в навмисному зломі поштових серверів американських громадян і політичних організацій з метою втручання у виборчий процес в країні.

«Розвідувальне співтовариство США впевнене в тому, що уряд Росії управляв недавніми атаками, що компроментують, на електронну пошту американських громадян і організацій, включаючи політичні організації. Ці зломи і розкриття інформації мали на меті втрутитися у виборчий процес в США», - йдеться в спільній заяві міністерства внутрішньої безпеки і Національної розвідки США.

Своєю чергою, Росія відповіла на звинувачення. Так, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав «нісенітницею» звинувачення у причетності РФ до хакерських атак і зазначив, що сайт Кремля сам постійно піддається нападам хакерам із США.

«Це знову якась дурниця! На сайт Путіна щодня нападають кілька десятків тисяч хакерів. Багато атак простежуються з території США. Ми ж не звинувачуємо кожен раз Білий дім або Ленглі (штаб-квартира ЦРУ - Ред.)», - сказав Пєсков.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ