У ЗМІ та соцмережах бурхливо обговорюють скандальний «ляп» глави Мурманського регіону Марини Ковтун, яка виклала в загальний доступ знімок секретного аеродрому військових під Оленегорском (Оленегорск-8, селище Високе), пише «Блокнот».

Чиновниця під час привітання згадала свій візит на військову базу в підвідомчій області у 2014 році, і вказала, де саме розташований аеродром: «У Мурманській області, під Оленегорськом у селищі Високе базується полк дальньої авіації».

Усе, що відомо про об’єкт, – це те, що аеродром під Оленегорском використовується ВКС Росії для нанесення ударів по позиціях «ІД». Через кілька хвилин фото було видалене. Ковтун розмістила інше фото, під яким написала безпосередньо вітальні слова: «Нехай удома вас завжди чекають тепло, затишок, турбота і розуміння!».

ЗМІ, посилаючись на свої військові джерела, підтвердили, що глава Мурманської області виклала несанкціоноване фото, не призначене для публічного простору. Керівник прес-служби регіонального уряду Дмитро Іщенко у свою чергу заявив, що фотографія була зроблена з дозволу спецслужб, її видалення зі сторінки губернатора пов'язано виключно з технічними проблемами. В ФСБ підтвердили, що фотозйомка на аеродромі була «суворо регламентована: знімати можна було виключно з певних ракурсів» і таким чином кадр, викладений Ковтун, не розкриває ніякої секретної інформації. Проте після двох днів чиновниця так і не відновила свій суперечливий пост.

ІА "Вголос": НОВИНИ