Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас після зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським зазначив, що сторони думають над тим, як дати новий поштовх Мінському процесу для врегулювання конфлікту і припинення війни на Донбасі.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна«.

»Якраз користуючись такою хорошою можливістю, ми хочемо подумати над тим, як знову «оживити» Мінський процес, щоб досягти мети - встановлення миру на сході, чого дуже чекають люди там«, - сказав глава МЗС ФРН.

Маас висловив упевненість, що мир на сході України може бути встановлено в межах »нормандського формату«.

»Ми дійшли згоди, що в «нормандському форматі» в рамках переговорів між Францією, Німеччиною, Росією і Україною ми будемо намагатися виконати Мінські домовленості для того, щоб був все-таки встановлений мир на сході України«, - сказав він.

Маас зазначив, що Зеленський назвав досягнення миру на сході України своїм пріоритетом, і »ми його в цьому підтримуємо«.

Зеленський зі свого боку відзначив підтримку Німеччиною та Францією »головного пріоритету кожного українця - припинення вогню на Донбасі«.

»Вони підтримують наші пріоритети, пріоритети моєї команди в різних сферах - це і економічні питання, і питання боротьби з корупцією. І головний пріоритет кожного українця - припинення вогню, припинення війни", - сказав Президент.

Нагадаємо, що 30 травня, столицю України відвідав міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан. З ним завітав також представник МЗС Німеччини Гайко Маас.

ІА "Вголос": НОВИНИ